Kérdése van? Írjon nekünk: partnerprogram@austrotherm.hu

Menü

Milyen vastag hőszigetelést ajánljunk?

Hőtechnikai segédlet

2023.08.18.
Hír

Amikor egy vevő hőszigetelést keres magának, nem mindig tudja, milyen vastag is lenne neki jó. Többnyire az egyes hőszigetelő anyagok szigetelő képességével sincs tisztában.

Ilyenkor úgy segíthetünk neki, hogy először az igényeit próbáljuk felmérni: energia fogyasztás szempontjából milyen házat is szeretne építeni? Éppen csak meg akar felelni a követelményeknek, egy energiatakarékos házat szeretne, vagy passzívházra vágyik? Ha megvan a válasz, már könnyebben tudunk javasolni neki szigetelő anyagot, és vastagságot. Fontos, hogy a hőszigetelés egyenletesen vegye körbe a házat, a termikus burok folytonos legyen.

Ez nem azt jelenti, hogy mindenhol egyforma vastag hőszigetelést kell alkalmaznunk, mert az egyes szerkezetek szigetelési igénye, az alkalmazott anyagok tulajdonságai eltérőek. Egy B30-as téglára a javasolt érték 16 cm GRAFIT REFLEX, de egy mészhomok téglára 22 cm AT-H80 az ajánlott. Ezért érdemes használni a kis segédletünket (tilitoli), vagy annak online változatát, a kalkulátorunkat.

Austrotherm hőszigetelési kalkulátor