Kérdése van? Írjon nekünk: partnerprogram@austrotherm.hu

Menü

Segítség lapostető tervezéshez

2024.05.22.
Lecke

Egy adott lapostető lejtésképzésének megtervezését az Austrotherm Kft. a szükséges tervezési adatok ismeretében (a tető pontos geometriai méreteit, a lefolyók helye, attikafal magassága, igényelt lejtés, stb.)  elvégzi, és a közölt adatok alapján fektetési és elemkonszignációs terv készül. 

Az Austrotherm honlap kereskedői zóna oldalán már elérhető az új adatbekérő modul lapostető konszignáció készítéséhez

A szolgáltatás kereskedő partnereinkkel való együtműködést segíti, a lapostetők lejtéskonszignációjának előkészítésével.  

A pontos adatbegyűjtésnek köszönhetően hamarabb elkészíthető a gyártmányterv és hatékonyan nyomon követhető a lejtéskonszignáció elkészítésének folyamata. 
 
Lapostetők hőszigetelése 

Ahhoz, hogy a betervezett vízszigetelő lemez hosszú távon is kellő biztonsággal is betöltse feladatát az adott rétegrendben, megfelelő mértékű lejtéssel kell rendelkeznie.

0048 lejtésképzés

Az megoldást  az AUSTROTHERM lejtésképző expandált polisztirolhab tábla (AT-LK) jelenti, amely a súlycsökkentés mellett a tető hőszigetelő-képességének igazán jelentős javítását úgy éri el, hogy kiküszöböli a helyszíni, nedves technológia minden hátrányát. Az 1,0 m x 1,0 m méretű, az MSZ EN 13163 szabvány szerint gyártott lejtésképző polisztirolhab táblák többféle minőségben készülnek. Nem járható tetőkre az AT-N100, járható tetőkbe, hasznosított tetőkbe, zöldtetőkbe a terheléstől függően az AT-N150 vagy AT-N200 típusú termékek építhetők be. A táblák minimális vastagsága 2,0 cm, mint indulási vastagság. A táblák felületén kialakított lejtés értéke – figyelembe véve az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége által kidolgozott és kiadott „Tetőszigetelések tervezési és kivitelezési irányelvei”-ben foglaltakat – legalább 2,5 %.

Fokozott hőszigetelési igény esetén lehetőség van grafit adalékos hőszigetelő anyagok alkalmazására, amivel a szigetelő réteg vastagságát is csökkenteni lehet. A szürke színű hőszigetelő anyagok alacsonyabb hővezetési tényezője különösen előnyös lehet abban az esetben, amikor az attika fal nem elég magas.

A polisztirolhab táblából készített lejtésképzés kettős szerepet tölt be az adott rétegrendben. Mivel a lejtésadás mellett a hőszigetelő funkciót is el kell látnia, ezért az anyag vastagsága a mélyponton, a lefolyónál nem lehet kevesebb, mint 14 – 15 cm.

A táblák összeillesztéseinél adódó átmenő hézagok elkerülése miatt mindig két rétegben, feles eltolással (kötésben) tervezzük meg a lejtésképzést. 

Lejtésképzés a móri asztalosüzem tetőjén

 Az AUSTROTHERM lemezek szárazon fektethetők, ha a további tetőrétegek rögzítését leterhelés vagy mechanikai rögzítés biztosítja. A hőszigetelő táblák oldószermentes bitumenes hidegragasztókkal, vagy egykomponensű poliuretán ragasztókkal is rögzíthetők, a gyártók által előírt technológiai és alkalmazástechnikai utasítások figyelembevételével.

A lejtésképző elemek elhelyezése az AUSTROTHERM által kidolgozott fektetési terv alapján könnyen és gyorsan végezhető. A tető geometriájából adódhat, hogy a táblákat szabni vagy igazítani kell, ez azonban egyszerű eszközökkel (kézi fűrész, csiszoló) megoldható.

 
 

A hírhez tartozó kérdések

Köszönjük a válaszod!
A kérdéseket helyesen megválaszoltad, a jutalmad 15 pont!

Hibás válasz!
Ellenőrizd a válaszaid!
Egy, vagy több kérdésre nem válaszoltál, vagy hibás választ adtál!

Kérlek jelentkezz be!
Bejelentkezés nélkül nem tudjuk rögzíteni a válaszaid!

1. A polisztirolhab táblából készített lejtésképzés kettős szerepet tölt be az adott rétegrendben: lejtésadás mellett hőszigetelő funkciót is ellát.

2. Az Austrotherm lejtésképző táblák mérete…