Kérdése van? Írjon nekünk: partnerprogram@austrotherm.hu

Menü

Méretpontosság

Bibliamagyarázat, avagy mit takar a kód - EPS 13163 (4. rész): Vastagsági tűrések T(i), TC(i)

2024.03.13.
Lecke

Az egyik leggyakoribb reklamációs indok a táblák méretének eltérése a névlegestől...

Méretpontosság APP 1

Ennek nem csak abból a szempontból van jelentősége, hogy ténylegesen megkapja-e a vevő azt az anyagmennyiséget, amit kifizetett, de mivel a lemezeket nem önmagukban alkalmazzuk, hanem felületet rakunk ki belőle, nem mindegy, hogy hogyan fognak az egyes táblák illeszkedni egymáshoz, sík felületet alkotnak-e, mennyit kell vágni, stb. A méretpontatlan termékeknél sok lesz a vágási hulladék, ami növeli a költséget.

 

A termék vastagsága nem térhet el jobban a névleges, a csomagoláson feltüntetett adataitól, mint 2 mm (mindkét irányban, vagyis ennyivel vastagabb, és ennyivel vékonyabb is lehet). Ennek a jele a kódsorban T(2). Homlokzati lemezek esetében, ahol a hőszigetelésre már csak egy vékony, kb. 5 mm vastag hálóerősítésű vakolat kerül rá, nagyobb pontosságot kell megkövetelni, itt az eltérés nem lehet 1 mm-nél több, minek jele T(1). A lépéshang-szigetelő lemezek esetében más a követelmény, mivel ezek funkciójukból adódóan rugalmas termékek, itt a szokásos tűrési kategória, a TC(1) esetében 5% vagy 1 mm lehet az eltérés negatív irányban (ez egy 50 mm-es lap esetében 2,5 mm lehet legfeljebb),  és + 15% vagy 3 mm (ugyancsak 50 mm-es lap esetében 7,5 mm).

méretpontosság

 

Az Austrotherm Kft. rendelkezik Magyarországon a legnagyobb blokktároló kapacitással, amely révén biztosítja késztermékeinek méretállandóságát. Miért fontos ez? A késztermék minőségének, méretállandóságának elengedhetetlen feltétele, hogy legyártott félkésztermékek az elkészült blokkok méretállandóságáig legyenek pihentetve, és csak ezután vágják fel, ekkor ugyanis a lemezek már megtartják a méretüket, szakszerűen beépítve pedig biztosítják a homlokzat, a tetőszerkezet időtállóságát.

csm_performans2_31084afe51

A hírhez tartozó kérdések

Köszönjük a válaszod!
A kérdéseket helyesen megválaszoltad, a jutalmad 15 pont!

Hibás válasz!
Ellenőrizd a válaszaid!
Egy, vagy több kérdésre nem válaszoltál, vagy hibás választ adtál!

Kérlek jelentkezz be!
Bejelentkezés nélkül nem tudjuk rögzíteni a válaszaid!

1. Homlokzati lemezek esetében a termék vastagságában …… eltérés a megengedett

2. Méretpontos termékek gyártásával garantáljuk, hogy a hőszigetelő táblák megfelelően illeszkednek egymáshoz és sík felületet alkotnak.