Kérdése van? Írjon nekünk: partnerprogram@austrotherm.hu

Menü

Helytelenkedés lábazaton is

Ezt ajánljuk a GRAFIT REFLEX homlokzati lemezhez lábazatra

2024.03.25.
Lecke

Az előző leckében a hatékony hőszigetelés volt a téma, ahol felsoroltunk néhány érvet amellett, hogy miért érdemes a kiváló hőszigetelő képességű GRAFIT lemezekkel szigetelni az épület homlokzatát. Most nézzük meg, milyen lábazati hőszigetelést javasolunk a GRAFIT REFLEX homlokzati hőszigetelő lapok alá.

Különösen kritikus a helyzet a lábazaton, ahol a szigetelő anyaggal szemben nem csak a tartós jó hőszigetelő képesség az elvárás, hanem az alacsony nedvességfelvétel és a nagy mechanikai szilárdság is.

Ezen a területen jól teljesítettek eddig az AUSTROTHERM XPS TOP P termékek, melyek hővezetési tényezője a vastagabb lemezek esetében 0,035 W/mK.

A mai elvárásnak viszont inkább már az Austrotherm XPS Premium P fog megfelelni, melynek szigetelő képessége 23%-kal jobb (0,027 W/mK). Különösen előnyös a Premium termékek alkalmazása akkor, amikor a falak hőszigetelését is egy prémium hőszigetelő lemezzel oldjuk meg, a GRAFIT REFLEX®-el. Ez utóbbi mellett gyakran azért döntünk, mert az ablakok környékén, a káváknál megint csak a helyhiány miatt egy intenzívebb szigetelőanyagot kell alkalmaznunk.

AustrothermGraphic-064-02_1200x700_72dpi_WEB-Correction

Ha viszont a homlokzaton relatív vékony a hőszigetelés rétege, úgy a lábazaton se lehet vastag, mert ha az alsó 30-50 cm magas sávban az azonos szigetelési érték érdekében vastagabban szigetelünk, úgy kiugró lábazatot hozunk létre. Ez egyrészt esztétikai szempontból sem megfelelő, másrészt ezt szakszerűen úgy lehet kialakítani, hogy a vastag hőszigetelés kiugró részét a falra rögzített bádoggal takarjuk. Ez családi ház esetében még balesetveszélyesnek is tűnhet a szépészeti kifogásokon túl. Ahhoz, viszont, hogy a fajlagosan jobban szigetelő téglafal és az alatta levő lábazat tartószerkezetét adó, rossz hőszigetelési képességű beton, zsalukő azonos mértékben szigeteljen, hatékonyabb lábazati szigetelésre lesz szükségünk.

Fb poszt xps vastagság

Az Austrotherm XPS Premium P alkalmazása megoldja ezt a gondot, és a lábazat a homlokzat síkjával egybe fog esni úgy, hogy a hőszigetelési értékük is azonos lesz.

A hírhez tartozó kérdések

Köszönjük a válaszod!
A kérdéseket helyesen megválaszoltad, a jutalmad 15 pont!

Hibás válasz!
Ellenőrizd a válaszaid!
Egy, vagy több kérdésre nem válaszoltál, vagy hibás választ adtál!

Kérlek jelentkezz be!
Bejelentkezés nélkül nem tudjuk rögzíteni a válaszaid!

1. Az Austrotherm XPS TOP P lemezek hőszigetelő képessége 23%-kal jobb a Az Austrotherm XPS Premium P lemezeknél

2. A lábazatra kerülő szigetelő anyaggal szemben nem csak a tartós jó hőszigetelő képesség az elvárás, hanem a ……………………………………………………………… is.