Kérdése van? Írjon nekünk: partnerprogram@austrotherm.hu

Menü

Átlátható minőség

2024.04.03.
Lecke

A vásárló legyen óvatos - ezt már a régi latinok is tudták. A nem megfelelő termék sok bosszúságot tud okozni, és így van ez az építőanyagok területén is.

Minden piacon találhatunk jó és kevésbé jó minőségű árukat. Ez a zöldséges standoknál és az építőanyag kereskedelemben is egyaránt így van. De mindenki szeret spórolni, még akkor is, ha sejtjük, hogy a hosszú távú beruházásoknál ez nem biztos, hogy jó ötlet. No de honnan tudjuk, hogy amiért pénzt adunk ki, az minőségi, vagy sem? Érdemes tehát utánajárni, hogy melyik gyártó mennyire tartja fontosnak, hogy egyenletes jó minőség kerüljön a vevőihez.


Miért kell a minőséget hangsúlyozni?
A legtöbb forgalomba kerülő építőanyag rendelkezik a megfelelő papírokkal. Az persze már más kérdés, hogy a csomagolásba is a jelzett minőségű anyag kerül, vagy sem. Sok esetben kapnak a vásárlók kifogásolható árut, vagyis a vevők megkárosításával állunk szemben. Az ellenőrzés nem túl gyakori, de a nem megfelelő építési termékek teljes körű kiszűrését nem is várhatjuk el a felügyeletet ellátó szervektől, mert lehetőségeik szemlátomást korlátozottak. Pedig a rossz minőségű építőanyagok sokáig megkeseríthetik az életünket. Míg a mobiltelefonok átlagos élettartama 1,5 év, az autóké 13, addig lakóépületeink 50-100 évig „élnek” átlagosan, vagyis ilyen hosszú időn keresztül okozhat kárt a hibás építőanyag.

Minőség banner2


Mi az az átlátható minőség?
Az előbb elmondott problémára az olyan márkás cégnek, mint például az Austrotherm Kft. csak az lehet a válasza, hogy megmutatja, mennyire jó az a termék, amit előállít. A minőség elsősorban a szolgáltatásban és a termékek megfelelő műszaki paramétereiben rejlik. Minőségi termék csak úgy képzelhető el, ha ezeket a paramétereket folyamatosan ellenőrzik, és így biztosítják, hogy a nem megfelelő termék ne jusson el a felhasználóhoz. Ennek érdekében a győri, gyöngyösi és szekszárdi gyárakban egyformán jól felszerelt laborban vizsgálják folyamatosan a gyártott termékeket. A három ilyen jól felszerelt gyári minőségellenőrző labor egyébként egyedülálló a hazai hőszigetelőanyag-gyártásban.


De nem elég jó minőséget gyártani, azt fel is kell mutatni. Az átlátható minőséggel az Austrotherm Kft. betekintést nyújt a termékeinek belső vizsgálati jegyzőkönyveibe. Ha a termék hővezetési tényezője nem éri el a kívánt értéket, úgy a vevő évtizedeken keresztül fog többet fizetni fűtésre, mint ahogy eltervezte - és ezzel egy gyenge minőségű termékeknél sajnos számolni kell. Az Austrotherm homlokzati hőszigetelő lemezek hővezetési tényezőjét hetente szúrópróbaszerűen vizsgálják mind a három gyárban, és ezek a mérési jegyzőkönyvek mindenki számára elérhetőek az interneten. Az eredmények értelmezéséhez rövid magyarázatot is kap az olvasó, így a szakmában járatlan érdeklődő is értelmezni tudja az adatokat. A mérési adatok visszamenőleg is megtekinthetők, és már 9 év tapasztalata erősíti meg, hogy az Austrotherm homlokzati lemezek több mint 5%-kal kedvezőbb értékkel rendelkeznek, mint ami a közölt hővezetési tényező értékben áll.


Jó épületeket csak minőségi építőanyagokból lehet létrehozni, mert az alacsony árakat már rég elfelejtettük, mikor még mindig küzdünk a rossz minőség okozta problémákkal. Az Austrotherm Kft. által gyártott minőséget mindenki személyesen ellenőrizheti a honlapon ide kattintva.

A hírhez tartozó kérdések

Köszönjük a válaszod!
A kérdéseket helyesen megválaszoltad, a jutalmad 15 pont!

Hibás válasz!
Ellenőrizd a válaszaid!
Egy, vagy több kérdésre nem válaszoltál, vagy hibás választ adtál!

Kérlek jelentkezz be!
Bejelentkezés nélkül nem tudjuk rögzíteni a válaszaid!

1. Az Austrotherm Kft. …………………………….. üzemében működő minőségellenőrző laborokban folyamatosan vizsgálják a gyártott termékeket.

2. Az Austrotherm homlokzati hőszigetelő lemezek hővezetési tényezőjét hetente szúrópróbaszerűen vizsgálják mind a három gyárban, és ezek a mérési jegyzőkönyvek mindenki számára elérhetőek az interneten.