Kérdése van? Írjon nekünk: partnerprogram@austrotherm.hu

Menü


Tavaszi Tudásteszt 2

2024. 05. 29.
Lecke

Az APP tavaszi leckéinek sorát második tudástesztünk zárja. Bízunk benne, hogy hasznos információval szolgálhattunk az Austrotherm termékekkel, hőszigetelési lehetőségekkel kapcsolatban.

Részletek

Segítség lapostető tervezéshez

2024. 05. 22.
Lecke

Egy adott lapostető lejtésképzésének megtervezését az Austrotherm Kft. a szükséges tervezési adatok ismeretében (a tető pontos geometriai méreteit, a lefolyók helye, attikafal magassága, igényelt lejtés, stb.)  elvégzi, és a közölt adatok alapján fektetési és elemkonszignációs terv készül. 

Részletek

Problémás terület az otthonfelújítás során: padló utólagos hőszigetelése

2024. 05. 15.
Lecke

A régi épületek padlója gyakran semmilyen hőszigetelést nem kapott. Már pedig az épület hőveszteségének akár 20%-át is kiteheti a talaj felé áramló hőmennyiség. Ezt a szerkezetet viszont nagyon nehéz utólagosan hőszigetelni.

Részletek

Kádár-kocka és energiahatékonyság?

2024. 05. 10.
Lecke

Magyarország épületállományának jelentős részét teszik ki a kocka alakú, sátortetős házak. A 60-as, 70-es, 80-as években épült, úgynevezett Kádár-kockákból 844.000 darab van, ami az összes lakás 20%-át teszi ki. Ennyi házat egyhamar nem lehet eltüntetni és új épülettel pótolni, felújításuk pedig mind a lakókomfort, mind pedig energetikai szempontból szükséges.

Részletek

Összesen 18 hír